NOVOSTI

Utisci i doživljaji sa rekreativne nastave na Zlatiboru

REKREATIVNA NASTAVA

Najlepši način za decu da se uče samostalnosti, uživanju u prirodi i druženju jeste odlazak na rekreativnu nastavu! Tako su i naši polaznici starosti od 4 do 6 godina imali priliku da sa svojim vaspitačima otputuju na nezaborvnu rekreativnu nastavu na Zlatibor, gde su boravili u sportsko-rekreativnom centru ’Sport-trim’.

Da deca najbolje uče kroz igru i zabavu, u društvu, dokaz su veliki entuzijazam, energija i timski duh koji su mališani pokazali pri svakoj aktivnosti. Pravo uživanje za naše mališane bilo je u prirodi, bujnim pašnjacima sa potocima i šumarcima koji su ih okruživali, a imali su prilike i da koriste sadržaje koje kompleks ’Sport-trim’ nudi, među kojima su sportski tereni, trim staza i teretana u prirodi.

Brojne aktivnosti koje smo organizovali za njih u toku boravka na Zlatiboru, uključivale su šetnje sa vodičem, posetu ranču ’Zova’ gde su deca videla razne životinje poput lisice, vuka, pauna, emua, konja – što je zaista neprocenjivo iskustvo za decu koja o takvim životinjama uče samo iz knjiga ili ih vide u zoološkom vrtu. Jahanje ponija je bilo u sklopu ove posete, što je dodatno upotpunio ambijent drvenih kućica i fijakera i učinilo doživljaj nezaboravnim.

Sledeća stanica u toku rekreativne bio je Dino park. Pored desetina multimedijalnih replika dinosaurusa, dečije Dino selo nam je otvorilo vrata za igru, koja je dobro došla posle učenja i obnavljanja znanja o dinosaurusima. Ljujaške, klackalice, trambolina i dečiji zip-line probudili su male avanturiste i istraživače. I vozić ’Ćira’ je bio na rasporedu, pa smo lepote Zlatibora imali prilike da vidimo iz njegovih istorijskih vagona. U toku večernjih časova, na programu je su bile druge vrste animacija – talent šou, diskoteka i takmičarske igre uz muziku i druženje.

I povratak nije prošao bez edukacije i igre. Posetili smo pećinu Stopića i sve njene atrakcije – podzemni vodopad od 10 metara i Dvoranu sa kadama koje su stvorene vekovnim taloženjem naslaga krečnjaka. Poslenja stanica bilo je Etno selo Sirogojno, gde smo obišli Staro selo – muzej na otvorenom posvećen načinu života ljudi iz brdsko-planinskih predela.
Ova rekreativna nastava je za cilj imala da zbliži polaznike Našeg vrtića, da ih približi i prirodi i svim njenim čarima, upozna sa životinjama, nauči istoriji, fizički pokrene i stvori uspomene koje traju zauvek. Ponosni smo što smo u svemu tome uspeli!

Naš vrtić

Naš vrtić je privatna predškolska ustanova verifikovana od strane Ministarstva prosvete, usmerena ka pružanju nege i podršci pri obrazovanju i vaspitanju dece od jaslica do predškolskog uzrasta.

Kontakt

Naš vrtić – Autokomanda
Rajka Mitića br. 14 (bivša ulica Banjički Venac 14)

Naš vrtić – Vračar
Šumatovačka 59

Upis i info
+381 63 586 119

E-mail
office@nasvrtic.rs

Pratite nas